Pyszne połączenie, spróbujcie koniecznie Składniki na 4 porcje: – 500g szparagów zielonych – 500g krewetek (najlepiej dużych) – 300g kaszy orkiszowej – 1 średnia papryka czerwona lub żółta – 1 duża cebula – 6 ząbków czosnku – 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej – 1 łyżeczka kurkumy – 1/2 łyżeczki papryki cayenne – sól i pieprz wg smaku – 2 łyżki masła klarowanego – 2 łyżki sosu sojowego – 1 łyżka cukru trzcinowego Dodać 550ml wrzątku, wymieszać, na wierzch wyłożyć zamarynowane krewetki (razem z sosem), zmniejszyć ogień i gotować pod pokrywką z dziurką przez około 15 minut, aż cała woda się zredukuje. Cebulę pokroić w drobną kostkę, paprykę pokroić w średnią kostkę, czosnek pokroić w cienkie plasterki. Dopiero teraz nadrabiam zaległości, jakoś zawsze w weekendy brakuję mi czasu na stronkę W niedziele na obiad było kaszotto z papryką, szparagami i krewetkami.