Jeśli właśnie w tym momencie myślicie, że jestem jakaś szurnięta, że łączę ze sobą takie składniki, to polecam wypróbować ten przepis i całkiem możliwe, że zmienicie zdanie i te roladki wejdą na stałe do Waszego letniego menu Składniki na 10-12 roladek: – 1 duży bakłażan – 120g miękkiego sera koziego – 2-3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego – 2 ząbki czosnku – 100g truskawek – sól i pieprz wg smaku Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w 3-4mm plasterki, posypać solą i odstawić na kilka minut. Kiedy plasterki puszczą sok należy je osuszyć ręcznikiem kuchennym, każdy plasterek posmarować oliwą (smaruję pędzelkiem silikonowym) i usmażyć je z obu stron na rumiano, na mocno rozgrzanej nieprzywierającej patelni. W tym czasie ser rozgnieść widelcem razem z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać truskawki pokrojone w drobną kostkę, przyprawić i wszystko delikatnie wymieszać. Bardzo lubię roladki z bakłażanów z orzechami, ale postanowiłam pokombinować z nadzieniem i wymyśliłam nowe, pyszne połączenie.