Będę częściej wracać do tego przepisu i Wam polecam 🙂 Składniki: – 1 opakowanie mieszanki morskiej (225g) – 20 krewetek dużych – dowolna mieszanka warzywna (u mnie mrożonka Hortex) – 2 pieczarki brązowe – 1 cebula czerwona – 2 ząbki czosnku – 2 łyżki sosu rybnego – 1 łyżka sosu ostrygowego – 1 łyżka miodu – 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej – 50ml zimnej wody – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, papryka ostra, papryka słodka wędzona, pieprz, bazylia, imbir) – 1 łyżka oleju sezamowego Cebulę obrać i pokroić w ósemki, czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki, pieczarki pokroić w plasterki. Owoce morza z mieszanką warzywną na sposób orientalny Owoce morza z mieszanką warzywną na sposób orientalny Owoce morza z mieszanką warzywną na sposób orientalny Skrobię wymieszać z zimną wodą, dodać do potrawy, dodać miód, wszystko dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia i odstawić na 2-3 minuty pod pokrywką z dziurką, aby sos się zagęścił. Dziś jest właśnie taki dzień, a więc w ruch poszła mieszanka warzywna Hortex, trochę owoców morza, trochę przypraw i wyszedł bardzo smaczny obiad na sposób orientalny. W dużej, nieprzywierającej patelni (najlepiej w woku) rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, następnie dodać czosnek i pieczarki i smażyć przez około 3 minuty.