Wyszło bardzo smacznie, polecam 🙂 Składniki: – 200g miękkiego twarogu półtłustego – 70g świeżego szpinaku – 70ml mleka – 100g mąki gryczanej – 2 jajka – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowcy mogą użyć bezglutenowego proszku do pieczenia). Placki te idealnie nadają się na drugie śniadanie które możecie zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnie. Ja musiałam wykorzystać resztę szpinaku i mleka i zrobiłam pyszne placki twarogowe na mące gryczanej ze szpinakiem. Smażyć na małym ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej jednorazowo ulubionym tłuszczem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-fit/pancakes-twarogowe-ze-szpinakiem/