- 1 jajko - 2 pełne łyżki czekoladowych płatków (posypka, która nadaje się również do pieczenia)* Do przygotowania ciasteczek potrzebujemy jeszcze: - blaszki - papieru do pieczenia – u mnie Stella - foremki do wycinania ciasteczek *zamiennie można użyć drobno posiekanej czekolady, kropel czekolady (warto je lekko posiekać) Pięknie prezentowały się na stole, bynajmniej przez chwilkę, bo znikły bardzo szybko 😉 Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z ciasta odrywamy kawałki i wałkujemy je lub ugniatamy ręką na silikonowej macie (najlepiej na grubość około 5 mm). Do przygotowania ciasteczek i innych wypieków polecam produkty Stella Pack S.A. Zachęcam też do odwiedzin fanpaga Stella Znajdziecie tam wiele ciekawych inspiracji 🙂 Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 125 g zimnego masła itd. Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy posiekane masło, wbijamy całe jajko i wsypujemy czekoladowe płatki (lub posiekaną czekoladę, krople czekoladowe itd). Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (środkowy poziom, grzanie góra-dół) do zarumienienia (od spodu powinny być ładnie zarumienione). Dziś zapraszam Was na pyszne i naprawdę proste w przygotowaniu ciasteczka. Po ciężkim dniu, a dzisiejszy taki właśnie był, nie ma jak wejść do kuchni i przygotować domowe ciasteczka.