Pierogi z jagodami

Karol
Obiad
27.06.2018 10:04
Pierogi z jagodami

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pierogi z jagodami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 45 min. Pierogi z jagodami Potrzebne składniki 500 g jagód 500 g mąki 1 jajko 2 łyżki oliwy pół szklanki ciepłej wody cukier (sól) 1 łyżka bułki tartej Sposób wykonania Do mąki wrzucamy jajko i wlewamy oliwę, lekko solimy i dolewając wodę wyrabiamy na jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek podsypując delikatnie mąką i wykrawamy szklanką krążki, Na każdy nakładamy łyżeczkę jagód wcześniej wymieszanych z bułką tartą. Zlepiamy pierogi i wrzucamy na osolony wrzątek na około 3 minuty od wypłynięcia. Można wykorzystać to danie do wspólnej zabawy z dziećmi, pozwolić im lepić i to nic że czasem wyjdą nierówne i wszyscy sa umazani jagodami. Doskonale nadają się do mrożenia, polecam poporcjować wystudzone na mniejsze woreczki. Dla mnie to nie dość, że smak dzieciństwa to jeszcze samo lepie pierogów daje sporo frajdy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/pierogi-z-jagodami/