Polecam! Bublanina (składniki na formę 28x18) - 3 jajka (osobno białka i żółtka) - szczypta soli - 80 g cukru pudru - 100 g mąki krupczatki - 50 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 100 ml oleju - 60 g jogurtu greckiego - skórka otarta z 1 cytryny - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - ok. 150 g dowolnych owoców (mogą być mrożone) Na 2 tury dodajemy połowę przesianej z proszkiem mąki i połowę jogurtu - po każdym dodaniu mieszamy delikatnie szpatułką kuchenną tylko do połączenia się składników. Doskonale sprawdza się w sezonie owocowym, ponieważ możemy utopić w nim wszelkie letnie skarby - porzeczki, maliny, truskawki, czereśnie czy, tak jak ja, jagody. Pieczenie: Temperatura: 180ºC Czas: ok. 35 min. (do suchego patyczka) Temperatura: 180ºC Czas: ok. 35 min. (do suchego patyczka) Następnie, nadal miksując, dodawać po 1 żółtku. Ciągle miksując dodawać łyżka po łyżce cukier puder. Można je zabrać na wszelkie imprezy pod chmurką.