Marynata z przepisu wystarcza na skórkę z ok. 2 szklanek gotowanego bobu, ale jeśli masz jej więcej, to zwiększ proporcje i po problemie 😉 Wersja do druku Składniki: - - łupinki z 2 szklanek gotowanego bobu - - 2 łyżki oleju rzepakowego - - łyżka syropu z agawy (lub klonowego) - - czubata łyżeczka wędzonej papryki mielonej - - szczypta soli Ja już podawałam tutaj przepis na pastę z bobu, po której zostaje sporo łupinek, ponieważ ich nie używam w tym przypadku. Szkoda jednak je wyrzucać, a na moim profilu na Facebooku ktoś nawet poprosił o przepis jak je wykorzystać. Jedyna uwaga - nie dawaj za dużo łupinek na jedną blachę, bo mogą nie być chrupiące jeśli je ciasno poupychasz. Podrzucam więc genialny w swojej prostocie sposób - chipsy o smaku bekonowym z łupinek bobu! Twoje chipsy o smaku bekonowym z łupinek bobu są już gotowe!