Ostudź nieco patelnię, wylej na nią 2 łyżki oliwy, dodaj 2 łyżki masła, wsyp posiekane 3 ząbki czosnku, smaż 1-2 minuty, dodaj krewetki (rozmrożone i osuszone), smaż kolejne 2 minuty na dość mocnym ogniu. Łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: 600 g krewetek mrożonych 1/2 opakowania makaronu tagliatelle 500 g pomidorków koktajlowych 3 ząbki posiekanego czosnku 4 łyżki masła 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka oregano 1 łyżka soku z cytryny Kilka łyżek siekanej pietruszki 1/3 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 2 W międzyczasie rozgrzej mocno patelnię, wsyp na nią pomidorki koktajlowe, przykryj i praż kilka minut, aż pomidorki przypieką się i zaczną pękać. Wyłącz ogień pod patelnią i dodaj po kawałku 2 łyżki masła, mieszając żeby ładnie rozpuściło się w sosie. Przełóż do garnka z makaronem krewetki z sosem, dodaj pomidorki, posiekaną natkę pietruszki, parmezan. Jeśli planujesz zabrać makaron do pracy, albo odgrzać go później, gotuj go 10 minut, żeby był mocno al dente. Krok 3 Dodaj kilka łyżek wody spod makaronu do sosu z krewetkami, wymieszaj. Wrzuć makaron i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.