PIĄTEK: SAŁATKA Z KREWETKAMI I FETĄ

Agnieszka
Sałatki
22.06.2018 6:41
PIĄTEK: SAŁATKA Z KREWETKAMI I FETĄ

Więcej przepisów na oryginalne, ale zawsze pyszne sałatki znajdziecie tutaj. Składniki: 30 g krewetek 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano, może być suszone 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny Garść pomidorków koktajlowych Mark jest znany z prostych patentów na smaczne jedzenie zrobione z kilku składników w super szybkim czasie. Sałatka z fetą i krewetkami – to jeden z wielu zaskakujących a zarazem prostych przepisów Marka Bittmana, krytyka kulinarnego i autora książek kucharskich. Idealna na letni lunch do pracy! Czas: 30 minut na macerowanie, 5 minut na wykonanie Poziom trudności: Bardzo łatwe Rozetrzyj ząbek czosnku z odrobiną soli na pastę – używając płaskiej strony noża rozcieraj posiekany ząbek o deskę do krojenia. Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy usmaż krewetki – smaż po 2 min z każdej strony. Super prosta sałatka z fetą, w której słony smak słonego sera doskonale łączy się lekko słodkimi jędrnymi krewetkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/piatek-salatka-z-krewetkami-feta/