składniki: masa serowo-chałwowa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 200 g chałwy waniliowej 2 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki pasty sezamowej ( moja była bez cukru ) 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny ok 200 g małych truskawek mus truskawkowy 350 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 200 ml gorącej wody oraz biszkopty do wyłożenia formy Potem gdy mus steżeje wyłożyć resztę masy serowo-chałwowej i ładnie wyrównać Znowu odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Jeśli masa jest za mało słodka można sobie jeszcze dosłodzić, u mnie 2 chałwy i 2 łyżki cukru waniliowego wystarczyły. Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Tortownicę o średnicy 24 cm, natłuścić delikatnie masłem, dno wyłożyć biszkoptami. Do miski przełożyć zmielony ser, dodać cukier waniliowy i dokładnie zmiksować aby cukier się rozpuścił. Całość odstawić na kilka godzin do lodówki aby dobrze stężało. Gdy masa serowo-chałwowa lekko stężeje wylać na nią połowę musu truskawkowego. Tortownicę ponownie wstawić do lodówki aby mus lekko stężał. I na koniec na wierzch wylać pozostały mus truskawkowy. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 200 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia.