Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. składniki: 5 pomidorów 1 kostka sera sałatkowego 270 g (dałam ser favita) 1 mała cebulka 1/2 papryki (ok 100 g) 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią starty ser grana padano olej do posmarowania naczynia Dodać pokrojoną paprykę oraz cebulę i suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 15-20 minut, funkcja termoobieg. Moje pomidory miały po ok 130-150 g. Na wierzchu posypać startym serem grana padano. Ostatnie już pomidory z mojego warzywniaka trafiły do faszerowania. Potem dodać łyżkę drobno startego sera grana padano. Ułożyć w nim nadziane pomidory.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/10/pomidory-faszerowane-serkiem-i-papryka.html