Kremowa zupa z kukurydzy z chrupiącym boczkiem

Sałatki
29.09.2020 8:53
Kremowa zupa z kukurydzy z chrupiącym boczkiem

Talerz takiej zupy i od razu robi się cieplej na ciele i duszy:) Kremowa zupa z kukurydzy z chrupiącym boczkiem 2 pory 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 506 kolb świeżej kukurydzy 2 litry rosołku albo wywaru warzywnego 4 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku ok 200 g boczku wędzonego pokrojonego w cienkie kawałki Wykonanie: Pory pokroić na kawałki, w garnku rozgrzać masło i oliwę, podsmażyć pora ok 5 minut. W tym czasie na suchej patelni usmażyć boczek tak, żeby tłuszcz się wytopił i boczek zrobił się chrupiący - odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2020/09/kremowa-zupa-z-kukurydzy-z-chrupiacym.html