Ciasto robiłam w bardzo małej formie, więc zdecydowanie polecam podwoić ilość składników jeśli chcemy przygotować go w większej ilości. Polecam je zwłaszcza podane z masłem orzechowym, jak widać na ostatnim zdjęciu :) Składniki (forma 18 x 18 cm): Kruszonka: Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Takie ciasto w jesiennych klimatach, z aromatycznym przyprawami, z mąki pełnoziarnistej, bez białego cukru i dużej ilości tłuszczu. przepis na bardzo proste, szybkie do wykonania fit ciasto z jabłkami i kruszonką. Kruszonkę można pominąć w tym przepisie, ale zdecydowanie polecam dodać orzechy włoskie. Takie ciasto jest idealne na deser, ale także np. na śniadanie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2019/10/fit-ciasto-z-jabkami-i-kruszonka.html