PAPRYKA NADZIEWANA KASZĄ BULGUR I FETĄ

Joanna
Obiad
14.06.2018 5:57
PAPRYKA NADZIEWANA KASZĄ BULGUR I FETĄ

Te danie jest zdrowe, a z wyglądu urocze – w jego skład wchodzą różnokolorowe warzywa które dostarczają wiele składników odżywczych; ich kolor i wygląd może zachwycić i inspirować … 2 filiżanki ugotowanej kaszy bulgur ½ średniej cebuli 3-4 ząbki czosnku 1 czerwona lub żółta papryka ( kroimy w kostkę) Oliwa z oliwek + 4 podłużne zielone papryki - Cebulę i czosnek kroimy w kostkę. - Do ugotowanej kaszy bulgur dodajemy usmażoną cebulę+czosnek, przyprawy, paprykę, pomidorki, pietruszkę, fetę i sokiem z cytryny – Mieszamy. Garść różnokolorowych pomidorków koktajlowych ( kroimy na cztery części) Garść pietruszki ( kroimy drobną) Papryka to wartościowy bohater tego typu dań – ma niską wartość energetyczną i dostarcza folacynę, prowitaminę A, karotenoidy jak luteina i zeaksantyna. Z tym daniem możemy poeksperymentować; faszerując ulubionymi składnikami poprawimy smak i urozmaicimy wygląd. Około 120-140 gram sera feta (kroimy w kostkę)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.com/2018/06/14/papryka-nadziewana-kasza-bulgur-i-feta/