Składniki: - 1 szklanka drobnego makaronu (np. koraliki) - 5 jajek ugotowanych na twardo - 1/2 główki sałaty lodowej - ok. 200 g wędzonego boczku - 250 g sera żółtego w kostce - 2 garście chipsów bekonowych - ok. 100 g kulek mozzarelli - ketchup - sos czosnkowy: - 3 łyżki śmietany 12 % - 4 łyżki majonezu - 3 ząbki czosnku - zioła prowansalskie, sól, pieprz 3. W dużej salaterce układać od dołu warstwy składników w kolejności: makaron, jajka, ok. 2/3 sosu czosnkowego, sałata, boczek, ser żółty, reszta sosu czosnkowego i ketchup (pół na pół - jak na zdjęciu), chipsy bekonowe z kulkami mozzarelli. 2. Przygotować sos czosnkowy: śmietanę połączyć z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. 2. Przygotować sos czosnkowy: śmietanę połączyć z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.