Brokuł i fasolka to zdecydowanie inspirująco-wiosnenny kolor – lecz zaproponowana sałatka kusi nas nie tylko zielenią ale także smakiem i swoistą lekkością która sprawia, że doskonale wpasowuję się w menu lunchowe, obiadowe lub kolacjyjne. Do patelni z małą ilością oleju dodajemy papryczki chili; gdy olej się rozgrzeje dodajemy brokuł i fasolkę szparagową – lekko solimy. Na koniec dodałam ser kozi który genialnie komponuje się ze smakiem brokuła, granatu i orzechów włoskich. Ser kozi jest również lepiej trawiony w porównaniu do sera z mleka krowiego. Dodatkowo większa zawartość średniołancuchowych kwasów tłuszczowych polepsza ich absorpcje i użycie ich przez nas organizm).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2017/05/31/salatka-z-brokulem-fasolka-szparagowa-i-granatem/