Zobacz jeszcze: – ciasto z truskawkami i rabarbarem – murzynek – ciasto cytrynowe – tarta z mascarponne i owocami – galaretkowiec – ciasto salceson z jabłkami – najlepsze pączki – bułeczki cynamonowe – blok czekoladowy – placek z jabłkami – tiramisu – pleśniak – ciasto czekoladowe z gruszkami – tarta z budyniem i owocami – ciasto kruche z rabarbarem – ciasto tofi bez pieczenia Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – tort czekoladowy z owocami – tarta z rabarbarem – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka – sypana szarlotka – Tarta z rabarbarem TARTA Z BUDYNIEM I OWOCAMI PRZYGOTOWANIE: 50 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI: – 190 g mąki pszennej – 40 g cukru pudru – szczypta soli – 100 g zimnego masła – 1 łyżka śmietany 18% – 1 żółtko jaja – 1-2 opakowania budyniu – mleko (w zależności od ilości budyniu) – owoce – borówki, truskawki, maliny lub inne dowolne – piepier do pieczenia i coś do obciążenia tarty – groch lub fasola Przygotowanie: Do miski wsyp mąkę i drobno pokrojone zimne masło, dodaj pozostałe składniki: cukier, sól, śmietanę, żółtko. Następnie wyjmij ciasto, zdejmij papier i obciążenie i wstaw ponownie na 10-15 minut aż spód się zrumieni. Budyń musi być gęsty i nieco przestygnąć, dopiero wtedy wyłóż go na upieczony spód i wstaw na 10-15 minut do lodówki. Możecie zamienić budyń na czekoladowy, dodać dowolne owoce, a w innej wersji nawet dodać galaretkę na wierch. Właściwie robi się go według przepisu na opakowaniu, proponuję ci jednak dodać nieco mniej mleka, ja zamiast 500 ml dodaję 400 ml. Całość pozostaw w lodówce jeszcze na chwilę aby łatwo pokroić ciasto. Jest tu naprawdę dużo wariacji związanych z tą tartą.