Ciasto 450 g mąki pszennej 35 g świeżych drożdży 3/4 szklanki ciepłego mleka 3 żółtka 4 łyżki cukru 140 g masła roztopionego Nadzienie 1 kg rabarbaru 1 szklanka cukru 1/4 szklanki wody Rabarbar obrać i pokroić na małe kawałki. Po wyrośnięciu podzielić ciasto na cztery części .Z każdej części rozwałkować koło , podzielić koło na cztery części, a następnie każdą część jeszcze na połowę. Nie zdążyłam policzyć ile rogali wyszło z podanej porcji, ale były to trzy duże blaszki z wyposażenia piekarnika w miarę ściśle ułożone. Odstawić rogaliki na 15 minut do wyrośnięcia po czym posmarować mlekiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż będą rumiane. Dodatkowo 5 łyżek mleka cukier poder do oprószenia Drożdże wymieszać z dwoma łyżkami mleka, łyżką cukru i łyżeczką mąki. Jeżeli skorzystaliście Państwo z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Na każdy kawałek w szerszej części nałożyć rabarbar i zwijać do wąskiej strony . Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak, aby koniec końcówka zawinięcia była pod spodem rogala.