Ciastka 200 g gorzkiej czekolady + 150 g czekolady gorzkiej(dałam 100g) 40 g masła 2 jajka 140 g cukru 35 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia W rondelku rozpuścić masło. Krem 280 g masła orzechowego 80 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 60 ml śmietany kremówki 30% W misce zmiksować masło wraz z masłem orzechowym i cukrem pudrem na puszystą masę. W misce ubić jajka z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować. Do gorącego masła dodać 200 g drobno posiekanej nożem czekolady i chwilę mieszać aż czekolada się częściowo rozpuści. Na ciastko wyłożyć krem i przykryć drugim ciastkiem. ciastka brownie z masłem orzechowym 100 g czekolady posiekać nożem i wsypać do ciasta.