Szparagi w sosie holenderskim wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Gotuję je na parze przez 5 minut lub wrzucam do wrzątku w wysokim garnku tak by czubki wystawały nad powierzchnię wody, Jajka usmażyłem na łyżce masła, na patelni tak by ścięło się białko, a żółtko zostało płynne, raczej na małym ogniu, niech sobie powoli dochodzi, 2 żółtka ubijałem dokładnie na puszystą masę, z sokiem z cytryny, a w tym czasie roztopiłem masło. Uwielbiam takie śniadanko, a przy odrobinie wprawy będziecie to wszystko robić piorunem i tak zgracie, by wszystko ciepłe podać na talerzu, Z grzaneczką czosnkową i kawą z mlekiem mrrr… Potrzebne składniki 1 pęczek szparagów zielonych 2 żółtka i 2 jajka 60 g masła 2 łyżeczki soku z cytryny koperek lub szczypiorek do posypania sól, pieprz (do smaku) Łącznie: 30 min. Ilość porcji 2 osoby Kalorii na 100g 270 5 from 1 vote Szparagi w sosie holenderskim Rozłożyłem na talerzu szparagi, polałem sosem i nałożyłem na wierzch jajko, posoliłem i dodałem trochę pieprzu (wg. uznania), posypałem szczypiorkiem.