Zebra czekoladowa z jagodami

Karol
Ciasta
07.08.2017 17:30
Zebra czekoladowa z jagodami

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zebra czekoladowa z jagodami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 40 min. Zebra czekoladowa z jagodami Potrzebne składniki 8 opakowań herbatników kakaowych Petit Beurre 125 g serka mascarpone 1300 ml śmietany kremówki 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 5 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny w proszku słoiczek dżemu jagodowego garść borówek Nie jadłem ale wygląda na tyle pysznie, że Jej wierzę na słowo. Sposób wykonania W 50 ml wody rozpuścić żelatynę i odstawić na 10 min. Ja się odchudzam więc ciast nie robię chwilowo i będę się wspierał w tym względzie przepisami rodzinki. Ciasto wkładamy do lodówki na 4-5 godzin przed podaniem. Do żelatyny dodajemy ok 3-4 łyżek kremu, wkładając po jednej mieszamy tak by nie było grudek. Układamy na niej kolejno warstwy herbatników, dżemu i kremu. Krem dzielimy na 4 części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/zebra-czekoladowa-jagodami/