Nakładać łyżką na ciastka na środku dwie łyżki masy białej i dwie łyżki masy truskawkowej. Masa serowa 1 kg sera wiaderkowego 400 g jogurtu greckiego 1 galaretka przezroczysta (bezbarwna) 4 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru Spód 140 g ciastek kruchych 80 g masła Ciastka pokruszyć na drobno, wlać roztopione masło i wymieszać. Następnie wlewamy na wierzch pozostałą część masy truskawkowej i ponownie odstawiamy w chłodne miejsce. Galaretkę wraz z żelatyną rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, a następnie dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się galaretki i wystudzić. Tak wlewamy do końca na zmianę masy aż do skończenia białej. Mus truskawkowy 1 kg truskawek 1 szklanka cukru 2 galaretki truskawkowe Ser wymieszać z cukrem pudrem i jogurtem na gładko. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do rondla. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy.