W sezonie owocowym, pozycja obowiązkowa! Serowe ciasteczka z brzoskwiniami Drukuj przepis Składniki ► twaróg półtłusty lub chudy [1 kostka / 250 g] ► mąka pszenna [2 szklanki / 250 g] ► masło [1 kostka / 200 g] ► brzoskwinie [4-5 sztuk] Serowe ciasteczka były na mojej liście przepisów już od dawna, ale dopiero świeże, soczyste brzoskwinie zmieniły je w słodkości idealne. Dodatkowo: ► cukier puder [1 szklanka] – opcjonalnie Przygotowanie W misce wymieszać miękkie masło, mąkę i rozdrobniony twaróg. Wyciąć kwadraciki z ciasta, na środek położyć kawałek brzoskwini i zakryć dwoma przeciwnymi końcówkami, aby utworzyć ciasteczko w kształcie rożka. Całość robi się ekspresowo, ciasto nie wymaga wyrastania, a większość składników z pewnością macie już w kuchennych szafkach. Szybko zagnieść kulę ciasta, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez godzinę.