Składniki: 2 żółtka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka octu 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 3/4 szklanki oleju (u mnie taka ilość, bo lubię gęsty majonez) Przygotowanie: Łatwiej się już chyba nie da 😉 W obecnych czasach jedyne na co należy zwrócić uwagę, to jajka. Dziś podzielę się z Wami przepisem, który jest na pewno starszy ode mnie na gęsty domowy majonez. Zostawiamy, aż masa stanie się gęsta i jaśniejsza (ale nie tak biała jak w kupnym majonezie 😉 U mnie odkąd mam w domu wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium stał się wręcz dziecinnie łatwy i ekspresowy. Jakoś nie mogę sobie przypomnieć, żebym widziała u nich w lodówce kupny majonez. Żółtka wrzucamy do misy wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium , dodajemy sól, cukier i musztardę oraz z 4 łyżeczki oleju. Choć oczywiście jest on kaloryczny, to od czasu do czasu nie zaszkodzi 😉 Tak samo jak jajka z majonezem na różnych spotkaniach czy uroczystościach… są już te sklepowy (bo tamtych brakło 😉 ) Czas na przepis: Do przepisy wykorzystałam jajka wiejskiej, ale do dekoracji jak zapewne zauważyliście 😉