Kremowy makaron ze szparagami (6 składników)

Wilk
Makarony
24.05.2018 21:44
Kremowy makaron ze szparagami (6 składników)

- Łodyżki szparagów pokroić na kawałki długości ok. 5 cm. - Rozgrzać patelnię z łyżką oleju, smażyć szparagi na dużym ogniu przez ok 5 min, do momentu, kiedy będzie można je przebić widelcem, ale nadal pozostaną jędrne. Składniki ► makaron spaghetti [300 g] ► zielone szparagi [500 g / 1 pęczek] ► śmietanka kremówka [100 g] ► sok z cytryny [2 łyżki] ► parmezan [4 łyżki] ► olej/oliwa [1 łyżka] - Szparagi umyć i pozbyć się twardych końcówek (wygiąć łodyżkę szparaga w pół, złamie się w miejscu zakończenia jadalnej części). - W misce wymieszać śmietankę, sok z cytryny, parmezan i granulowany czosnek (śmietanka zacznie gęstnieć, to zamierzony efekt).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2018/05/kremowy-makaron-ze-szparagami-6-skladnikow.html