Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych 1 duża cebula 100 g pikantnej kiełbasy 1 czerwona papryka 80 g koncentratu pomidorowego 3 łyżki ketchupu 2 łyżki mąki 2 szczypty osrej papryki 4 łyzki oleju tymianek sól pieprz Żeberka kroimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą, pieprzem, tymiankiem oraz ostrą papryką. Na tej samej patelni co smażyliśmy mięso należy zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać paprykę pokrojoną w paseczki i chwilę smażymy. Jeżeli przygotowaliście Państwo danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Wszystko przełożyć do rondla z mięsem przykryć i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do miękkiego już mięsa, wlać przecier, ketchup.