Polecana mąka: pszenna zwykła, mieszanka pszennej zwykłej z pszenną pełnoziarnistą (po połowie), mąka pszenna pełnoziarnista. TORTILLE: Ciasto podzielić na 4 części, z każdej części uformować kulkę i rozwałkować na mały, okrągły, bardzo cienki placek. Polecana mąka: pszenna zwykła, mieszanka pszennej zwykłej z pszenną pełnoziarnistą (po połowie). PIECZYWO FIŃSKIE: Ciasto podzielić na 4-6 części, z każdej części uformować kulkę i rozwałkować na mały, okrągły lub prostokątny placek o grubości ok. 2 cm. Polecana mąka: pszenna zwykła, mieszanka pszennej zwykłej z pszenną pełnoziarnistą (po połowie). CHLEBKI PITA: Ciasto podzielić na 4 części, z każdej części uformować kulkę i rozwałkować na mały, okrągły placek o grubości ok. 2 cm. Polecana mąka: pszenna zwykła, mieszanka pszennej zwykłej z pszenną pełnoziarnistą (po połowie). KIEŁBASKI W CIEŚCIE: ciasto podzielić na 2 części, każdą z nich rozwałkować na kształt okrągłego placka i podzielić na 16 kawałków. Polecana mąka: pszenna zwykła, mieszanka pszennej zwykłej z pszenną pełnoziarnistą (po połowie). BUŁKI/BAGIETKI./BAJGLE: Ciasto podzielić na 4 lub 6 kawałków, uformować bułeczki, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ulubionymi ziarnami/pestkami/ziołami. CALZONE: Ciasto podzielić na 4 części, z każdej części uformować kulkę i rozwałkować na mały, okrągły placek. Na połowie ułożyć wybrane dodatki, zamknąć jak pierożka, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec przez 20 minut w 200 stopniach. PRECLE: Ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować wałeczek i przepleść jego końcówki między sobą na kształt precla. Polecana mąka: pszenna zwykła, mieszanka pszennej zwykłej z pszenną pełnoziarnistą (po połowie). Polecana mąka: pszenna zwykła, mieszanka pszennej zwykłej z pszenną pełnoziarnistą (po połowie). Piec przez 20-30 minut w 200 stopniach (te z mokrym nadzieniem będą się piekły dłużej). Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać gruboziarnistą solą i piec przez 20 minut w 200 stopniach.