Muffinki marchewkowe z kremowym serkiem (Thermomix)

Bogumiła
Desery
18.05.2018 12:59
Muffinki marchewkowe z kremowym serkiem (Thermomix)

Składniki Babeczki 250 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki 140 g cukru lub 0,5 szklanki miodu 4 jajka 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu 0,5 szklanki oleju szczypta soli ew. 1 szklanka orzechów włoskich Krem z serka 100 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 200 g serka typu Philadelphia Rozdrobnij 10 s / obr. 5 Kopystką zsuń marchewkę ze ścianek na dno naczynia. 4 2. Gotową masę schłódź w lodówce przez ok 20 minut. Orzechy, cukier, jaja, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ekstrakt waniliowy, olej, cynamon i szczyptę soli. Krem z serka 1. Następnie przy pomocy rękawa cukierniczego nakładaj krem na ostudzone muffinki. 5 Następnie przesyp je do miski i odstaw na bok. 4. Do rozdrobnionej marchewki dodaj resztę składników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/maffinki-marchewkowe/