Kisiel z rabarbaru – słodko zapewniam, że jest obłędny

Zjem
Desery
16.05.2018 19:54
Kisiel z rabarbaru – słodko zapewniam, że jest obłędny

🙂 Składniki: 5 łodyg rabarbaru – najlepiej młodego, 100 ml soku pomarańczowego, 3 łyżki słodziwa – u mnie cukier kokosowy, łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Rabarbar myjemy i kroimy na talarki. Kisiel z rabarbaru – Rady: najlepiej wybierać te łodygi, które są czerwone lub różowe, młodego rabarbaru nie trzeba obierać. Czasami słyszę, że ktoś nie je rabarbaru z obawy przed jego kwaśnym posmakiem – tu go nie ma 🙂 Ale, spożywany w nadmiernych ilościach może popędzić nas do łazienki 🙂 Jest niewskazany podczas ciąży i karmienia piersią – mamą utrudnia przyswajanie wapnia, a maluszki są po nim rozdrażnione. Kisiel z rabarbaru – jest przyjemnie słodki, gęsty i ma w sobie miękkie kawałki tego warzywa:) Rabarbar – w kuchni: można zrobić z niego kompot, świetnie się sprawdzi jako dodatek do ciast i placków drożdżowych. Dziś zapraszam Was na kisiel z rabarbaru – jest pyszny, domowy i bardzo słodki. rabarbar po ugotowaniu traci swój kwaśny smak Ciekawostki: W Polsce rabarbar to warzywo, a w USA to owoc 🙂 surowy rabarbar jest troszkę kwaśny – dlatego warto go maczać w miodzie, cukrze lub innym słodziwie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjem-cie.pl/kisiel-z-rabarbaru/