Drukuj Ryba w sosie serowym - sos z sera feta 2 porcje Składniki 2 kawałki filetu z łososia (lub innej ryby) 250 g pokruszonej fety 1 ząbek czosnku 1 szklanka mleka (u mnie sojowe) 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżka mąki z ciecierzycy (lub ziemniaczaną) pieprz, czosnek granulowany olej kokosowy do smażenia ugotowane na parze brokuły do podania Przygotowanie Rybę posyp granulowanym czosnkiem i usmaż na patelni. 3.5.3228 English version Fish and Feta Cheese Sauce 2 serces 2 pieces of salmon fillet (or other fish) 250 g crushed feta 1 clove of garlic 1 glass of milk (I used soy milk) 1 teaspoon dijon mustard 1 tablespoon of chickpea flour (or potato) pepper, granulated garlic coconut oil for frying steamed broccoli to be served Sprinkle the fish with granulated garlic and fry in a pan. Sos serowy z sera feta robię dosyć często, bo nie wymaga dużo pracy, feta często pojawia się w mojej lodówce i po prostu lubię ten sos – to ostatnie to chyba najważniejszy argument ;) Inne przepisy na rybę na obiad: W czasie smażenia przygotuj sos, mieszając w garnuszku musztardę z mlekiem oraz rozgniecionym ząbkiem czosnku, podgrzewając na małym ogniu i dodając fetę. Ryba w sosie serowym nadaje się też na kolację. Zatem na stole pojawiła się ryba w sosie serowym. Szybki pomysł na obiad, który powstał pod wpływem chwili i głodu, a także zawartości lodówki.