Mleczno-mięto ryż z owocami Składniki: 1 woreczek ryżu – u mnie biały okrągły RISANA 2 gałązki mięty + do dekoracji około 1 i 1/2 szklanki wody około 1/2 szklanki mleka 1 połówka brzoskwini w lekkim syropie do smaku – miód, cukier, syrop z agawy itd (można też pominąć) Przygotowanie: Do garnuszka wlewamy wodę i wkładamy 2 gałązki świeżej mięty, gotujemy. Do gotującej się wody z miętą wsypujemy 1 opakowanie ryżu (rozcinamy woreczek). Dzisiejszy deser jest prostą i smaczną propozycją, która uda się każdemu (ważne, by co jakiś czas przemieszać ryż podczas gotowania). Dziś zapraszam Was na mleczno-miętowy ryż z owocami. Od zawsze uwielbiałam ryż, zupę mleczną z ryżem czy najróżniejsze desery ryżowe. Taki ryż wspaniale smakuje z dowolnymi owocami. Gotujemy pod przykryciem około 14 minut, co jakiś czas mieszając.