Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem

Wiesław
Ciasta
09.05.2018 17:38
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem

Idealne połączenie kruchego ciasta, kwaśnego rabarbaru i słodkiego budyniu 250 g masła lub margaryny 2,5 szklanki mąki 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie o smaku waniliowym 3 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru kilka łodyg rabarbaru 2 łyżki kaszy manny Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, dodajemy pokrojoną margarynę i żółtka. Następnie dzielimy na 2 części (jedna 2/3 ciasta i druga 1/3 ciasta) oraz owijamy w folię aluminiową i wkładamy większą część do lodówki na około godzinę i mniejszą cześć ciasta do zamrażarki. Z zamrażarki wyjmujemy mniejszy kawałek ciasta, ścieramy na tarce o drobnych oczkach oraz posypujemy ciasto. Po tym czasie blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wyjmujemy większą część ciasta oraz wylepiamy dno blachy. Przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 180 st. przez około 50 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obzarciuch.pl/2015/05/kruche-ciasto-z-rabarbarem-i-budyniem.html