Wspaniałe aromatyczne kawy 🙂 Składniki: - około 30-50 ml zaparzonej kawy – u mnie Mexico RFA Finca Muxbal z palarni CoffeeForYou - mleko – u mnie około pół małej szklanki (ilość zależy od wielkości szklanki/pucharka w którym podamy latte) - 2-3 łyżeczki syropu pienikowo-ciasteczkowego (z tego przepisu) - opcjonalnie cytrynki w rumie do podania Przygotowanie: Podgrzewamy mleko. Latte z syropem piernikowo-ciasteczkowym Kawa… dziś w mojej ulubionej wersji latte z pysznym gęstym syropem, który nadaje jej wyjątkowego smaku. Powinny nam utworzyć się 4 warstwy: na dole gęsty syrop, potem płynne mleko, po środku kawa, a na górze pianka. Ja podaję taka kawę z plasterkiem cytrynki w rumie. wystarczyły tylko zbożowe ciasteczka i… można było się cieszyć z wolnego dnia. Na wierzch pianki możesz wsypać wiórki, płatki lub inne dodatki w zależności od preferencji. Dzisiejsza wersja sama w sobie stanowi swego rodzaju deser, wiec…