– ok. 22g - 1 średnia papryka czerwona – ok. 200g - 1 mała papryka żółta – ok. 140g - pół długiego ogórka – ok. 100g - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego - pół łyżeczki cukru - sól i pieprz do smaku Więcej przepisów na sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki – przepisy Surówka z botwinki i papryki – Składniki: - 1 korzeń botwinki (same liście i łodygi – bez buraczka) Surówka z botwinki i papryki – Wykonanie: - Obie papryki (żółtą i czerwoną) pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. - Botwinkę (łodygi i liście bez buraczka) posiekać na mniejsze kawałki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneprzeboje.pl/2018/05/09/surowka-z-botwinki-i-papryki/