Ciasto porzeczkowe z pianką bezową

Karol
Ciasta
09.05.2018 11:02
Ciasto porzeczkowe z pianką bezową

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ciasto porzeczkowe z pianką bezową wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Ciasto: 400 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 200 g cukru 250 g masła 2 jajka 3 żółtka 100 ml mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia szczypta soli 100 g orzechów laskowych Ubijamy piane z białek z cukrem na sztywno i wykładamy na podpieczone ciasto. Sypkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą i dodajemy partiami na zmianę z mlekiem nie przestając ucierać. Ciasto wkładamy do blaszki wyłożonej papierem, wykładamy na wierzch obrane porzeczki i pieczemy w 200 stopniach przez 30 min. Sposób wykonania Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy jajka, żółtka i szczyptę soli i dalej ucieramy. Dodatkowo na wierzch: 1 kg porzeczek 3 białka 150 g cukru Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy w 150 stopniach przez 10-15 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/ciasto-porzeczkowe-z-pianka-bezowa/