Składniki: 1 szklanka mleka 12 łyżek nutelli 600 g śmietanki 30% ( 3 kubeczki) 3 żółtka 3 łyżki cukru 750 g serka mascarpone (3 opakowania) 3 żółtka 3 łyżki cukru 750 g serka mascarpone (3 opakowania) około 200 g podłużnych biszkoptów około 2 łyżek kakao (do posypania wierzchu) około 2 łyżek kakao (do posypania wierzchu) Na krem nakładamy masę mleczno - czekoladową a na nią drugą część kremu. Do wystudzonej masy dodajemy 2 łyżki serka mascarpone, mieszamy i odkładamy do lodówki. Ciasto wkładamy do lodówki na 4-5 godzin (najlepiej na noc). Dodajemy 3 łyżki nutelli i mieszamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/05/nutellamisu-tiramisu-z-nutella.html