Sposób wykonania: 600 g polędwiczki wieprzowej 1 czerwona papryka 1 cebula 1 marchewka 1/2 pora (jasna część) 4 ząbki czosnku 1 papryczka chilli (lub 1/2 łyżeczki chilli w proszku) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 cm kawałek imbiru 4 łyżki orzechów nerkowca 2 łyżki sezamu 8 łyżek sosu sojowego 5 łyżek octu ryżowego 5 łyżek wody 3 łyżki cukru olej z orzechów ziemnych sól, pieprz 400 g ryżu (lub kasza kuskus) 1/2 pęczka grubego szczypioru Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy olej orzechowy (około 3 łyżek), wrzucamy warzywa i smażymy na dużym ogniu przez 5 minut często mieszając. Kroimy warzywa: paprykę w kostkę, cebulę w średnią kostkę, pora w paski, obraną marchew w słupki. Przecinamy ją wzdłuż na pół, a następnie każdą z połówek kroimy na cienkie paski. W szklane mieszamy wodę z sosem sojowym, octem ryżowym i cukrem. Wieprzowinę podajemy z ryżem ugotowanym na sypko, przed podaniem posypujemy danie poszatkowanym szczypiorem.