Polecam i Wam. - 500-600 g mielonego mięsa drobiowego (z kurczaka bądź indyka) - 250-300 g pieczarek - 1 cebula - 1 jajko - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej - sól, pieprz - przyprawa do kurczaka/grilla - 2-3 łyżki bułki tartej Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Dodajemy bułkę tartą w takiej ilości, by całość była dość zwarta (ilość zależy jak dużego jajka użyjemy i od samej bułki tartej). I samodzielnie, i w sałatce i na pizzy i razem z różnymi mięsiwami. Będą się spodziewali zwyczajnych kotletów, a tu w środku będzie czekała na nich pieczarkowa niespodzianka. Spłaszczamy je a na środek nakładamy 1-2 łyżki pieczarkowego farszu i zlepiamy. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym Dziś właśnie w zestawieniu z drobiowym mięsem mielonym.