MARYNATY NA GRILLA – 5 NIECODZIENNYCH PRZEPISÓW

Agnieszka
Obiad
30.04.2018 8:29
MARYNATY NA GRILLA – 5 NIECODZIENNYCH PRZEPISÓW

Wszystkie zaprawy z tego zestawu równie dobrze jak do marynowania mięs na grilla nadają się do potraw z piekarnika. 5 niecodziennych marynat do grilla – zestaw niecodziennych przypraw do mięs, które sprawią, że tegoroczne potrawy z grilla będą aromatyczne, pyszne i oryginalne! Czas grillowania: 20 minut Ta bardzo prosta marynata do filetów z kurczaka to idealne połączenie lekko kwaskowego jabłka ze słodyczą miodu i brązowego cukru. A zatem – do dzieła! Delikatna, aromatyczna posypka, która pięknie karmelizuje się podczas grillowania, nadając mięsu nie tylko smak, ale ładny wygląd. Koniec z nudą – marynaty na grilla jakich nie znacie Wszystkie składniki do tych marynat, posypek i glazur są łatwo dostępne i niedrogie. Jedyny większy wydatek to brązowy cukier, ważny element mikstur do mięs pieczonych i grillowanych, który karmelizując się pod wpływem temperatury, nadaje potrawie przyjemny, dymny posmak. Marynata najlepiej nadaje się do przyrządzania piersi z kurczaka, dość cienko pokrojonej i lekko rozbitej tłuczkiem. Glazura jest doskonała przede wszystkim do mięsa wieprzowego: np. polędwiczki lub łopatki, ale super nadaje się też do grillowanego schabu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/marynaty-na-grilla-5-niecodziennych-przepisow/