Kotleciki drobiowe w krakersowej panierce

Obiad
30.04.2018 9:36
Kotleciki drobiowe w krakersowej panierce

Potrzebujemy: - 2 kurze piersi - ostra papryczka - ½ papryki czerwonej - 1 cebula - bułka tarta - 1 jajko - szczypior - sól - pieprz - krakersy solone - olej do smażenia - suszony czosnek Filet z piersi rozdrabniamy razem z cebulą w malakserze. Do masy wrzucamy pokrojone na drobno warzywa i dodajemy 2 łyżki bułki tartej, jajko i przyprawy. Wszystko mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w pokruszonych krakersach pomieszanych z bułką tartą. Ponieważ tyle czasu się nie widzieliśmy, to postaram się więcej nawrzucać materiału.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2018/04/kotleciki-drobiowe-w-krakersowej.html