Ja na przykład robię to nagminnie 🙂 Czasami też jest tak, że ni w ząb nam nie po drodze z nowościami i żadne mniejsze, czy większe modyfikacje tego nie zmienią. Na tamten moment nie dysponowałam niczym poza większą ilością warzyw, które nieco go zagęściły, ale i tak nie sprawiły, że dało by się go w cokolwiek zawinąć. Dzisiejszy sos jest właśnie przykładem na to, że nawet jak coś po drodze pójdzie nie tak z nowym przepisem, to i tak zwyciężamy. Po kilku jeszcze zmianach w składnikach, dzisiaj prezentuje się przed Państwem gęsty sos na bazie kremowego serka śmietankowego z dodatkiem ogórków małosolnych i świeżej, słodkiej papryki. 2 czubate łyżki majonezu 1/2 świeżej słodkiej papryki 2 ogórki małosolne 2 łyżki posiekanego koperku sól do smaku biały mielony pieprz do smaku Przygotowanie: W misce umieszczamy serek i majonez. Na sezon grillowy polecają się również sos jabłkowo-chrzanowy, dip z pieczonych bakłażanów, pasta z czarnych oliwek. Bywa również tak, że podczas testowania coś nam nie wyjdzie, ale… Oryginalnie sos ten miał być nadzieniem, ale wyszedł mi za rzadki, bo rozpędziłam się z dodawaniem majonezu.