Składniki: * 1 kg skrzydełek * łyżeczka słodkiej papryki * 1/2 łyżeczka chili pieprz cayenne * łyżeczka soli * 1/3 łyżeczka czosnku granulowanego ciasto naleśnikowe: * Panierowane skrzydełka wyciągamy widelcami z pojemnika i smażymy na głębokim tłuszczu 6-8 minut z każdej strony. szklanka mąki * 2 jajka * 150 ml mleka * sól * pieprz * chili pieprz cayenne Panierka *ok. szklanki mąki Przygotowanie: Skrzydełka myjemy. Do pojemniczka z przykrywką wsypujemy szklankę mąki wkładamy niewielką ilość skrzydełek tak aby się ze sobą nie stykały. Skrzydełka przecinamy na pół tak jak na przestawionym filmie. Wyciągamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia z tłuszczu i gotowe. Przepis jest banalnie prosty a efekt myślę, że was zadowoli :) Idealne na obiad czy spotkanie ze znajomymi. Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na całą noc.