Składniki: (szklanka 250 ml, blaszka 25x25 cm) Masa budyniowa: - Mleko 750 ml - Budyń śmietankowy 2 - żółtka 2 - Mąka pszenna łyżka - Cukier 1/2 szklanki - Masło 200 g Masa z mleka w proszku: - Masło 200 g - Woda 1/2 szklanki - Cukier 1/2 szklanki - Mleko w proszku 2 szklanki + 1 łyżka - Kakao 1 łyżka W tym czasie dopiero przygotowujemy masę z mleka w proszku gdyż szybko gęstnieje. W garnku rozpuszczamy masło z cukrem oraz wodą ( Nie czekamy, aż się zagotuje). Masło w temperaturze pokojowej ubić mikserem a następnie dodawać po łyżce wystudzanego budyniu cały czas miksując. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia oraz warstwą herbatników. Do jednej części dodaje łyżkę kakao a do drugiej łyżkę mleka w proszku. Wsypujemy partiami mleko w proszku i energicznie mieszamy tak aby nie zostały nam grudki. W kubku wymieszać szklankę mleka z budyniami i żółtkami. Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem. ( Budyń w garnku przykryłam folią spożywczą aby nie powstał kożuch. Gdy składniki nam się rozpuszczą zdejmujemy z ognia.