English version Cheesy asparagus with bacon (4 servings) Ingredients: 350 g asparagus spears trimmed 1 cup shredded cheese mix 1 thick slice smoked bacon, diced 2 tablespoons olive oil 1/4 teaspoon salt 1/4 teaspoon coarsely ground black pepper Instructions: Preheat the oven to 200 oC. Składniki: 350 g szparagów, przyciętych 1 szklanka startego sera żółtego 1 gruby plaster wędzonego boczku, pokrojony w kostkę 2 łyżki oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Jeśli jesteś dumnym właścicielem Tefal Companion, włóż szparagi do koszyka, napełnij misę 0,7 l wody i uruchom program P1 Steam na 12 minut. Ustaw w piekarniku funkcję grilla, włóż blaszkę i zapiekaj przez około 5 minut aż ser się rozpuści a boczek zarumieni. If You have Tefal Companion, place asparagus in the steaming basket, fill bowl with 0,7 l water and run P1 Steam program for 12 minutes. Szparagi ugotuj we wrzątku lub na parze przez 10-15 minut. Scroll down for recipe in English Szparagi zapiekane z serem i boczkiem (4 porcje) Dziś proponuję szparagi zapiekane pod serem z chrupiącym boczkiem.