Ciasto mocno czekoladowe

Zuzanna
Ciasta
15.04.2018 23:26
Ciasto mocno czekoladowe

Składniki (na tortownicę o średnicy ok. 21 cm): - 150 g mięsistych daktyli (najlepiej świeżych - użyłam daktyli Green Palm) - 100 g miękkiego masła - 40 g kakao - 2 łyżki dowolnego masła orzechowego (użyłam migdałowego) - 1 czekolada mleczna bez cukru - 100 g mąki pszennej - 1/2 łyżeczki sody - 2 jajka - 100 ml mleka kokosowego (z puszki) Do jego przygotowania wykorzystałam masło migdałowe Pan Orzech, ale równie dobrze można użyć masła z orzeszków ziemnych czy laskowych. Masę przenieść do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok. 30 min (można sprawdzić patyczkiem, czy ciasto nie jest surowe).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zielononacodzien.blogspot.com/2018/03/ciasto-mocno-czekoladowe.html