Składniki: 1 woreczek ryżu z długoziarnistego dzikim UncleBen’s 1/4 czerwonej papryki 7 małych pieczarek 1/2 cebuli 1 marchewka olej do smażenia (u mnie około 11/2 łyżki rzepakowego) 1 łyżka posiekanego szczypiorku 11/2 łyżeczki sosu sojowego około 3 łyżki wody sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Dziś chciałabym podzielić się z Wami pomysłem (przepisem) na szybki warzywno-pieczarkowy ryż z patelni. Na patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulkę. Taki posiłek doskonale sprawdzi się w porze obiadowej, ale też i na kolację, a nawet drugie (syte) śniadanie. Kolejno dorzucamy do naszej patelni obrane i pokrojone w dużą kostkę pieczarki (bez ogonków) i startą na grubych oczkach marchew. Na koniec do naszych warzyw dodajemy ryż, całość dokładnie mieszamy, podsmażamy 2-3 minuty. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu (nie może być rozgotowany). Następnie dodajemy około 3 łyżki wody, sos sojowy i całość delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i smażymy jeszcze chwile, aby warzywa zmiękły (można przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu).