Rolada szpinakowa z łososiem

Pati
Przekąski
14.04.2018 10:06
Rolada szpinakowa z łososiem

Będą wyglądały fenomenalnie 😉 Rolada szpinakowa z łososiem Składniki: 450 g mrożonego szpinaku* łyżka masła 1 ząbek czosnku 3 jajka 2 łyżki mąki pieprz sól Farsz: 200 g serka śmietankowego 1 łyżka śmietany 150 g wędzonego na zimno łososia Do przygotowania możemy również użyć świeżego szpinaku, który po podsmażeniu na maśle z czosnkiem dokładnie rozdrabniamy na papkę. Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku w 200°C (z termoobiegiem około 180°) przez około 10-15 minut. Zawijamy ją w folię i odstawiamy w zimne miejsce na co najmniej godzinę. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i dorzucamy szpinak. Żółtka dorzucamy do wystudzonego szpinaku wraz z mąką i dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, równomiernie ją rozprowadzając. Na serek układamy w plasterki łososia. W dodatku jeśli połączy się kilka kolorów i kombinacji smakowych wyglądają fenomenalnie. Mrożony szpinak dokładnie rozmrażamy na sitku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/dodatki/przystawkiiprzekaski/rolada-szpinakowa-z-lososiem