Wystarczy tej czczej pisaniny, zapraszam do zapoznania się z przepisem na perfekcyjny kotlet schabowy krok po kroku i pamiętajcie o pozostawienie komentarza pod wpisem 🙂 Perfekcyjny kotlet schabowy Składniki: 600 g schabu środkowego 500 ml mleka 2 ząbki czosnku 1 cebula 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka bułki tartej olej roślinny lub np. smalec do smażenia Powiem szczerze raz smażę tak raz tak, zależy na jaką opcje mam ochotę i czy mam akurat smalec w lodówce, bo olej na podorędziu mam zawsze 😉 Oczywiście możecie schab bez kości zastąpić schabem z kostką, bo ten ma wielu zwolenników, ja też do nich należę, ale odkąd mam małe dzieci w domu przerzuciłem się na opcje bez problemową. Krok 5: Smaż na oleju lub smalcu na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook Więcej pysznych, ale nie tylko mięsnych propozycji obiadowych znajdziesz >>TUTAJ<< Schabowy jaki jest każdy widzi, ale ja postanowiłem podać Wam mój przepis na perfekcyjny kotlet schabowy. Ja mam tak samo, dlatego podaje Wam moją recepturę na perfekcyjny kotlet schabowy. Odstaw do lodówki na 3-4 godziny, najlepiej na całą noc. Czy zatem jest jeden właściwy przepis na perfekcyjny kotlet schabowy? Krok 2: Tak przygotowane mięso przełóż do miski z mlekiem, dodaj obrany rozgnieciony czosnek, cebule pokrojoną w plastry, liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i pieprz. Przed podaniem osącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.