Pierogi ruskie

Justyna

Obiad

14.04.2018 18:25

Pierogi ruskie

Składniki: Ciasto: - 600-650g mąki pszennej - 1 jajko - 2 łyżki oleju - pół szklanki gorącej wody (prawie wrzącej) - pół szklanki zimnego mleka (z lodówki) - sól Farsz: - 7 ziemniaków Przygotowanie: Ciasto. Podawać z podsmażonym boczkiem. - 200g twarogu półtłustego- pół cebuli- 1-2 łyżki masła- sól, pieprz Do miski wsypać połowę mąki, jajko, sól i olej a następnie wodę z mlekiem. Gotować ok 5 minut od wypłynięcia we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Farsz. Ziemniaki obrać, ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, wystudzić i przecisnąć przez praskę (lub dokładnie ubić tłuczkiem).

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarneblogowanie.blogspot.com/2018/04/pierogi-ruskie.html

Kulinarne Blogowanie

Justyna

facebook